Kolme pientä porsasta satukirjasta kuva, jossa susi on pudonnut possujen pataanMuutama vuosi sitten sain yllättävän yhteydenoton Google+ -palvelussa. Olin jakanut juuri kuvan, jossa poikani seisoi kolmivuotiaana Malesiassa Rawa saaren valkoisella hietikolla. Hän oli löytänyt rannasta ajopuun ja raahasi sitä aarteenaan mukana. Pieni poika, iso maailma. Jaoin mietteeni tuosta hetkestä, tietämättä, mitä tuosta pikku postauksesta voisi seurata.

 

Pieni poika seisoo trooppisen saaren rannassa hiekalla ajopuuhun nojaten ja merelle katsoen.Sain postaukseni jälkeen viestin imatralaiselta koodarilta, Jari Huomolta. Hän oli kirjoituksistani päätellyt, että ymmärrän hyvin englantia, harrastan kirjoittamista ja olen äiti. Siksi olisin siis potentiaali kääntäjä lastenkirjalle, jota Jari oli tekemässä iPadille. Innostuin tietenkin uudenlaisesta haasteesta ja päätin kokeilla, miten runotekstin kääntäminen satukirjaan onnistuisi.

Viime viikolla ilmestyi toinen yhteistyönämme tehty lastenkirja iPadille. Tällä kertaa kirjassa seikkailee kolme pientä porsasta. Omat lapseni olivat testikäyttäjinä ja tässä heidän kommenttinsa:

  • Parasta on se, kun possu heittää paperilennokin ja sen reittiä saa itse sormella ohjata
  • Suden mukana on kiva puhaltaa taloa nurin! Muissa peleittä ei ole ollut tällaista puhallusjuttua.
  • Ekan sivun jammaava kurkkupurkki on paras!
  • Sillä sivulla, missä susi menee savupiippuun joskus vahingossa klikkaan kuvaa ja sitten pomppaankin seuraavaan kohtaukseen. Onneksi aina voi valita jonkun kohdan uusiksi jos haluaa.
  • Tuleekohan tähänkin päivityksissä jotain uusia ylläreitä?

Hyvää työtä Jari! Toivoisin kovasti, että tukisitte tällaisten kirjojen tekoa. Jari on satsannut paljon omaa aikaa, rahaa ja rakkautta kirjan tekemiseen. Kirjan ostamalla tuet tulevia vastaavia produktioita.