Tämä juttu sisältää mainoslinkin Hubspotiin, työkaluun jota olen itse käyttänyt päivittäin viimeisen viiden vuoden ajan ja siksi suosittelen tutustumaan sen ilmaisversioon! Mainoslinkki on merkitty * symbolilla.

*Hubspot on etenkin myynnin ja markkinoinnin tueksi tarkoitettu työkalu asiakkuuksien hallintaan. Sen avulla pysyt paremmin kärryillä siitä, miten asiakkuudet kehittyvät ja hoidat kaiken asiakasyhteydenpidon. Siinä missä suuryritykset joutuvat maksamaan palvelusta jopa tuhansia euroja kuukaudessa, pienyrittäjä pääsee pitkälle ilmaisella versiolla. Olen itse käyttänyt viimeisen viiden vuoden ajan rinnakkain maksullista ja ilmaista versiota Hubspotista. Pyrin tässä kirjoituksessa tuomaan esille mitä kaikkea ohjelmiston ilmaisella versiolla voi ja kannattaa tehdä ja millaisia rajoituksia siinä on maksulliseen versioon verrattuna.

9 ongelmaa, jotka poistat Hubspot-työkalua käyttämällä

  1. Ovatko asiakkaidesi yhteystiedot hajallaan eri sähköpostijärjestelmissä ja Excel-taulukoissa? Oletko kyllästynyt etsimään henkilöiden kontaktitietoja viestiarkistoista? Hubspot pitää asiakastiedot tallessa yhdellä alustalla ja kokoaa samalla sivulle kaikkiin aikaisemmat viestit ja muistiinpanosi kyseiseen kontaktiin liittyen.

  2. Lähetätkö sähköpostia tietämättä lukeeko kukaan koskaan viestiäsi? Voit kytkeä nykyisen sähköpostiosoitteesi Hubspotiin ja lähettää viestit joko sähköpostistasi tai Hubspotista. Saat halutessasi lukukuittauksen kun vastaanottaja avaa viestisi lukuun.

  3. Onko sinulla seuraajia somekanavissa, muttet tiedä keitä he nimimerkkien takana ovat? Tai oletko varautunut siihen, että somekanavan toimintaan saattaa tulla muutoksia, jolloin menetät kontaktin seuraajiisi? Tästä syystä kannattaa perustaa oma blogi, kotisivu, uutiskirje tai järjestää tapahtumia joiden avulla voit kerätä oman verkostosi yhteystietoja oman yrityksesi käyttöön. Henkilöiden antamalla suostumuksella tietenkin. Hubspot tarjoaa maksutta helppokäyttöiset työkalut niin laskeutumissivujen, blogin kuin uutiskirjeenkin rakentamiseen. Onnistut tekemisessä ilman koodaustaitoja. Maksuttomassa versiossa et

  4. Ovatko tehtävälistasi ja tehtäviin liittyvät yhteystiedot eri järjestelmissä? Käykö niin, että osa tehtävistäsi unohtuu? Hubspotissa voit ajastaa muistutuksia tehtäville ja liittää muistutuksiin liittyvät yhteystiedot ja dokumentit samaan näkymään.

  5. Onko sinulla jo verkkosivu, muttei vielä toimivaa tapaa käsitellä verkkosivun kautta tulleita yhteydenottoja? Hubspotilla voit luoda rajattomasti verkkosivuille upotettavia lomakkeita ja ne toimivat muillakin kuin Hubspotin päälle rakennetuilla sivustoilla. Voit määritellä mitä tapahtuu, kun henkilö on lähettänyt lomakkeen: saako hän sähköpostitse kuittauksen, liittyykö postituslistalle vai päätyykö tehtävälistallesi henkilökohtaisesti kontaktoitavaksi.
  6. Onko sinulle epäselvää, mihin suuntaan asiakasmäärät ovat kehittymässä tai mistä asiakkaat tulevat? Hubspotilla pystyt seuraamaan liidiesi/kontaktiesi sekä asiakkaidesi määrän kehitystä. Lisäksi saat tiedon siitä, mitä kautta asiakkaat ovat löytäneet sinut. Toki tämä vaatii myös omaa aktiivisuutta siinä, että muiden kuin verkon kautta tulleiden asiakkaiden osalta tiedot kirjaa järjestelmään, mutta kokonaiskuvan saaminen on erittäin hyödyllistä, jotta osaat kohdentaa markkinointi- ja myyntitoiminepiteitäsi oikeisiin kanaviin ja kohderyhmiin. Ilmaisversio tarjoaa tiedon analysointiin valintasi mukaan kolme eri dashboardia (esim. markkinointikanavien, myynnin tai myyntimahdollisuuksien seuranta).
  7. Mietitkö millä työkalulla uutiskirjeen tai isoille joukoille kohdennetun sähköpostiviestin lähettäminen onnistuisi kätevästi? Hubspotissa voit joko lähettää kontaktilistoillesi perinteisiä sähköposteja tai visuaalisempia uutiskirjeitä. Uutiskirjeiden tekeminen onnistuu helposti “drag & drop” -työkaluilla. Ainoa havaitsemani rajoite Hubspotin kirjeissä on se, että niille ei voi upottaa lomakkeita vaan joudut ohjaamaan linkin tai painikkeen kautta lomakkeelle. Maksuttomalla versiolla voit lähettää enintään 2000 sähköpostiviestiä kuukaudessa.
  8. Haluaisitko testata kotisivullasi chat-työkalua, mutta pelkäät sellaisen rakentamisen olevan vaikeaa tai kallista? Hubspotin ilmaisversio antaa sinun rakentaa kotisivullesi chatin/chatbotin tai Facebook-sivullesi Messenger-botin. Yleensä botti rakennetaan niin, että aluksi pyydetään botin käyttäjää vastaamaan muutamaan kysymykseen ja niihin tarjotaan ennakolta tallennetut vastaukset. Voit kuitenkin halutessasi hypätä mukaan chattiin ja vastata käyttäjälle suoraan. Chattiin tulevat yhteydenotot voi myös integroida tulemaan suoraan esim. Slackiin, jolloin saat notifikaatiot sinne ja pystyt myös käymään keskustelua Slackissa.
  9. Vaatiiko ajan varaaminen kalenteristasi edelleen yhteydenottoa sinuun henkilökohtaisesti? Entäpä jos tarjoaisit sähköpostissasi tai kotisivullasi suoraa pääsyä kalenterivaraukseen? Voit itse määritellä milloin vapaita aikoja on tarjolla ja synkronoida muut käytössäsi olevat kalenterit niin, että ajankohdat joihin sinulla on jo aikavarauksia, eivät ole tarjolla ajan varaajille. Hubspotin maksuton versio tarjoaa mahdollisuuden rakentaa yhden kalenterin. Maksuton versio ei sisällä asiakkaalle tarjottavia maksutoimintoja.

 

* Ota Hubspot testiin tästä

Millaisia rajoituksia ilmaisversiossa on?

Ilmaisversio tarjoaa todella hyvät ja laajat työkalut pienyritykselle. Edellä jo todettujen rajoitusten lisäksi ensimmäisenä rajoitukset ilmaisversiossa saattavat tulla vastaan esimerkiksi näissä tilanteissa:

  • Hubspotin nimi tai logo näkyy monissa ilmaisversion kautta tuotetuissa materiaaleissa. Jos haluat poistaa sen esim. lomakkeista tai chatista, joudut maksamaan.
  • Voit luoda lomakkeille yhden toiminnon sisältäviä automaatioita, eli esimerkiksi automaattisen vastausviestin. Mutta monivaiheisempien automaatioketjujen rakentamiseen tarvitset ohjelman maksullisen version.
  • Somepostausten ajastaminen eri alustoihin ei kuulu ohjelman ilmaisversioon.
  • Myynnin ennustemallit kuuluvat maksulliseen pakettiin. Toki liidien ja myynnin mahdollisuuksien määrän kehittymistä seuraamalla ennusteen voi rakentaa itse manuaalisesti ilmaiskäyttäjänäkin.

*Rohkeasti kokeilemaan!