Haluatko kokeilla tehdä yksinkertaisia animointeja? Tästä jutusta ja ohjevideoista voit napata vinkit siihen, miten onnistut animoinnissa helposti Canva-työkalun avulla.

Tartutaan animointiin tekoäly- ja animointityökaluja hyödyntämällä

Tässä esimerkki pikkuvideosta, jonka tein Canvan työkalujen avulla:

Jos haluat kokeilla oman animaation tekemistä Canvalla, työssä kannattaa edetä tässä järjestyksessä:

  1. Mieti alustava idea tarinalle
  2. Mietin, missä haluat jakaa videota ja määrittele sen mukaan videon mittasuhteet (vaakakuvaa vai pystykuvaa vai neliö?)
  3. Käytä Canvan Applications-kohdasta löytyvää ”Text to Images” tekoälytyökalua taustakuvien tekoon. Kirjoita millaisen kuvan haluat saada ja valitse haluamasi tyyli. Omassa esimerkkivideossani tyylinä on ”Anime”.
  4. Lisää videoon omille klipeilleen valitsemistasi animoitavista hahmoista kuvia eri asennoissa. Säilytä hahmoista animoimattomat versiot mukana työn klippipöydällä, jotta pystyt tarpeen mukaan tuomaan saman hahmon eri klipeille ja tehdä sille erilaisia animointeja.

Mikä onnistui ja mikä ei?

Yksinkertaisessakin animoinnissa huomasin jo rajoitteita siinä, mihin ohjelma taipui. Hahmoa voi jo kokonaisuutena liikutella kuvassa eri suuntiin joustavasti, mutta hahmon yksittäisen osan liikuttelu ei vielä onnistu. Eli tipua ei voinut laittaa vaikkapa heiluttamaan siipeään. Jos samassa kohtauksessa on kaksi hahmoa, animaatiot lähtevät liikkeelle klipin alusta yhtäaikaisesti. Niitä ei siis voi ajastaa kuin klippiä vaihtamalla. Jos haluaisi animoida hahmon lähestymään katsojaa, se ei oikein onnistu, sillä hahmon kokoa ei voi muuttaa liukuvasti.

Hyvää ohjelmassa on se, että sen käyttö on erittäin helppoa ja valmiita hahmokuvia on tarjolla iso määrä. Toki on vaikeaa löytyy haluamastaan hahmosta eri variaatioita. Myös AI:n ohjeistus taustakuvien tekoon on hauskaa leikkimistä vaikka aina ei saakaan sitä mitä on tilaamassa. Mutta jos miettii, kauanko aikaa menisi itsellä vaikkapa joidenkin rakennusten piirtämiseen, niin iso apuhan tekoälystä puuhassa on.

Tästä löydät ohjevideon, jonka mukaan etenemällä animointi onnistuu helposti: