Olen viimeaikoina törmännyt mielestäni hassun ristiriitaiseen ilmiöön. Työssäni viestintäpäällikkönä otan viikottain vastaan myyntipuheluita, joissa vakuutellaan, että minun kannattaisi tehdä yritysvideo, koska se on tehokas, helppo ja mieleenpainuva tapa kertoa yrityksensä tarina potentiaalisille asiakkaille.

Samaan aikaan kun videon tulemisen mantraa taotaan viestintäpäälikön kaaliin, samat markkinoinnin ammattilaiset suhtautuvat aikuisen ihmisen tubettamiseen ja vloggaamiseen hieman säälinsekaisin tuntein. Ajatusten videointi koetaan huomiohakuisuutena ehkä jopa narsistisena tai jossain tapauksessa säälittävänä nuorekkaan mielikuvan luontiyrityksenä. Nuorille tubettaminen on ok, mutta aikuiselle asiantuntijalle sopimatonta ja vähintäänkin kökköä. Eihän kukaan aikuinen niitä videoita ehdi katsoa! Mutta yritysesittelyvideoitako sitten ehtii ja haluaa katsoa?

Näistä lähtökohdista heitän kaikille yritysvideoiden kanssa painiville haasteen tällä tuulisissa olosuhteissa kuvatulla kököllä videolla (kuinkas muutenkaan?). Palkintona lupaan julkaista ja kommentoida parhaita minulle vinkattuja videoita blogissani.