Vapaus tehdä työtä mistä ja milloin parhaiten itselle sopii. Mahdollisuus käyttää päivä viikossa opiskeluun. Yhdessä työporukalla päätetty palkkamalli ja palkoista julkisesti puhuminen. Ei pomoja eikä pikkupomoja, ei edes johtoryhmää tai tuloskorttia.Miltä tuntuu loikka itseohjautuvaan työyhteisöön työntekijälle? Olen päättänyt pistää kokemukseni ja opit parhaista käytännöistä jakoon 1,5 h koulutuspaketin muodossa!

Tein pari vuotta sitten loikan itseohjautuvaan ohjelmistokehitystaloon. Mitä arjessa tehdään eri tavoin ja millaisia uusia käytäntöjä työntekijänä on oppinut? Entä, millaisissa tilanteissa mielen kääntäminen ei olekaan onnistunut hetkessä vaan vanhat toimintatavat puskevat pintaan? Millaisella asenteella ja toimintatavoilla pärjää porukassa, jossa jokainen tasa-arvoisesti saa päättää työpaikan asioista?

Päätin koota kokemuksistani esityksen muotoon ja käytännön esimerkkien kautta avata, mikä on hämmästyttänyt ja mikä puolestaan ihastuttanut itseohjautuvuudessa. Työnantajani Sysart ei itsekään ole ollut itseohjautuva kuin vasta alle viiden vuoden ajan, joten kerrottavana on tarinaa niin organisaation muutosmatkasta kuin henkilökohtaisista oivalluksistakin. Luvassa avointa keskustelua omista mokista ja eväitä toisin toimimiseen etenkin HR- ja markkinointiasioista kiinnostuneille.

Jos esitys tästä aiheesta kiinnostaa, ota yhteyttä!

Kysy lisätietoja!