Tämä juttu sisältää affiliate-mainoslinkkejä (merkattu punaisella värillä ja * merkillä) palveluihin, joita olen itse käyttänyt ja hyväksi todennut. Laitan tässä jutussa jakoon kolme käytännön esimerkkiä siitä, miten olen markkinoijana hyödyntänyt tekoälypalveluita työssäni viimeisen viikon aikana. Nappaa testiin ja tee työstäsi helpompaa!


1. LinkedIn-mainonnan kohdentaminen.

Työpaikallani myynti ja markkinointi oli koonnut listan jossa oli satoja tavoiteltavia potentiaalisia asiakkaita. Heille haluttiin saman aikaisesti kontaktoinnin kanssa kohdentaa LinkedIn-mainontaa.

Perinteisesti tehtynä jonkun olisi pitänyt joko manuaalisesti LinkedInin mainostyökalulla etsiä ja kliksutella nuo halutut yritykset osaksi kohderyhmää. Tai etsiä googlaamalla tai yritysrekisteristä domaintiedot ja LinkedIn-sivujen urlit.

Pyysin ChatGPT:tä tekemään csv. tiedoston jossa A-sarakkeessa olivat listatut yritykset, B-sarakkeessa domainit (suosien .fi -domainia jos löytyi useita vaihtoehtoja) ja C-sarakkeessa LinkedIn-sivujen urlit jälleen suosien Suomen toimintoja. Sitten latasin tuon tiedoston suoraan LinkedInin mainostyökaluun ja kohderyhmä oli valmiina vartissa verrattuna siihen, että ennen työhön olisi mennyt tunteja.

2. Blogin kuvitus

*Photoshopin beta-versiossa on uusi Generative Fill -toiminto, jonka avulla voi helposti tekstipromptilla tuottaa kokonaan uuden kuvan tai kuvan osan. Esimerkiksi taustan muuttaminen tai yksityiskohtien poistaminen ja lisääminen kuvaan on helppoa.

Esimerkiksi tämä blogipostauksen kuva on tekoälyn tuotos:

 

Kuvapankkikuvien käyttöön verrattuna etu siinä, että sama kuva tulee epätodennäköisemmin vastaan muiden firmojen sivustoilla ja mainoksissa.

3. Somepostausten suunnittelu

Käytän blogikirjoituksista tehtävien somepostausten ideointiin apuna *copy.ai  ja ChatGPT -palveluita. Kerron mikä on postausten tavoite ja kohderyhmä ja pyydän palveluita generoimaan 10 postausideaa blogitekstin pohjalta.

Tekstit harvoin suoraltaan toimivat, mutta poimin parhaat lauseet ja ideat talteen ja nopeutan näin sisällöntuotantoa. Teen kerralla nipun postauksia ja ajastan ne tulemaan sometileiltämme.

Oliko nämä kaikki sulle jo tuttua kauraa? Mitä suosittelet kokeilemaan seuraavaksi?

PS. Tämä postaus ei ole tekoälyn generoima vaan ihan itse kirjoitin 😀

Haluatko sparrausta markkinointikysymyksissä? Ota yhteyttä!