Juttu sisältää mainoslinkkejä, joiden kautta testaamaan videoeditointia vauhdittavia työkaluja. Mainoslinkit on merkattu punaisella värillä ja *-merkillä.

Olen jo useamman kuukauden ajan testaillut Opus Clip -työkalua, joka vauhdittaa etenkin somekanaviin tehtävien lyhyiden videonostojen tekemistä ja tekstittämistä. Listaan tässä jutussa ensimmäisenä vastaan tulevat plussat ja miinukset. Näin voit jo ennen käytännön testaamista pohtia, onko tämä työkalu sopiva tarpeisiisi.


Miten hyvin videon editointi ja tekstitys tekoälyltä sujuu?

*Opus Clipin yksi keskeisimmistä markkinointilupauksista on vauhdittaa pitkien videoiden jatkohyödyntämistä eri somekanavissa julkaistavina klippeinä. Editoinnissa alkuun pääseminen on erittäin vaivatonta. Voit antaa palvelulle vaikkapa Youtube-videon url-osoitteen tai ladata videotiedostosi palveluun ja tämän jälkeen pääsetkin jo yhden napin painalluksella näkemään, millaisia klippejä tekoälytyökalu videostasi valikoi. Parhaiten tekoäly osaa valita klippeja videoista, joissa on mukana puhetta, sillä leikkauskohdat perustuvat puheentunnistukseen. Saat muutamassa minuutissa ehdolle useita pystyvideoklippejä ja näet niiden vieressä osion tekstitystiedoston.

Työkalu toimii tällä hetkellä 21 eri kielellä ja yllättäen suomen kielen tekstitystaitokin on tässä palvelussa mukana. Olen testannut tekoälyä niin suomen- kuin englanninkielistenkin videoiden tekstittämisessä ja molemmat sujuvat melkoisen hyvin. Editoijan tehtäväksi jää lähinnä manuaalisesti lisäillä välimerkkejä ja yksittäisiä sanoja sekä puhekielisten ilmaisujen muuttaminen kirjakieleksi jos niin halutaan. Mikäli haet nimenomaan puheesta tekstitykseksi muuttavaa työkalua kannattaa Opus Clippia vertailla esimerkiksi *Happy Scribe -työkaluun.

Videon editointi tehdään ensisijaisesti tekstiä editoimalla. Tekstiosioita poistamalla editori leikkaa kyseiset kohdat videosta pois. Käytössä on myös timeline-näkymä, mutta se tarjoaa vielä todella rajalliset työkalut ammattivideoeditointityökaluihin verrattuna.

Mitä muuta tekoälytyökalu tarjoaa videoiden tekoon?

Opus Clip tarjoaa videon rikastamiseksi mahdollisuuden myös pyytää tekoälyä lisäämään klippeihin B-roll m-ateriaalia, eli videon aiheeseen sopivaa kuvituskuvaa. Tekoäly suoriutuu tästä tehtävästä todella nopeasti, mutta toki valtaosa sen valitsemista videoista ja kuvista on sellaista kuvapankeista tuttua ylisiloiteltua kuvaa. Uutena toiminnallisuutena palvelussa on myös mahdollisuus korvata videon puhujan ääni AI-hahmon äänellä. Kokeillessani tätä toimintoa suomenkieliseen videoon, Opus Clip alkoi kääntää videota englanniksi. Ilmeisesti puhujaääni ei siis vielä tue suomen kieltä.

Palvelua kannattaa mielestäni ehdottomasti testata, mutta vasta sellaisessa vaiheessa, kun sinulla on jo mielessäsi projekti, johon tekoälyä kaipaat avuksesi. Tämä siksi, että palvelun editointityökaluja saa testata ilmaiseksi vain viikon ajan. Jos siirryt ilmaisen version käyttäjäksi, pystyt edelleen käsittelemään palvelulla pienen määrän videoita, mutta editointityökalut ovat käytössä vain maksullisissa versioissa. Palvelu maksaa kuukausitilauksella 15 dollaria kuussa, eli noin 12 euroa. Itse suosin tekoälypalveluiden kanssa kuukausitilauksia, sillä koskaan ei tiedä, mikä työkalu ajaa puolessa vuodessa toisten ohi tai millaisia yrityskauppoja alalla tehdään. Näistä syistä en tahdo vuosisopimuksilla lukita itseäni kiinni yhteen toimijaan vaikka vuosihinta jonkun kympin kuukausitilausta halvempi olisikin.

Tutustu *Opus Clip -työkaluun>>

Tällä videolla näytän, miten videoiden editointi AI-työkalulla käytännössä sujuu:

Haluaisitko saada opastusta tekoälytyökalujen käyttöön markkinoinnissa? Voit tilata minut kouluttajaksi tai kysyä apuja käytännön tekemiseen.