Kiinnostaisiko sinua uunituore ja käytännöllinen kokemuspaketti tubettamisen iloa ja realiteetteja? Olen koonnut aiheesta innostavan kurssipaketin ja päivitän matskua sitä mukaa kun opin uutta, joten jos tubettamisen perustiedot kiinnostavat, minua voi kysäistä luennoimaan. Luento pitää sisällään seuraavat osiot:

– Mitä Suomi-Youtubessa juuri nyt tapahtuu: mistä tubetetaan, ketkä seuraavat?
– Yleisimmät aloittelijan mokat ja mitä olen pienenä tubekanavana 115 julkaistun videon jälkeen oppinut.
– Mitä asioita tubettaessa tulee huomioida: tekijänoikeudet, yksityisyydensuoja, sananvapaus, hakukoneet, verkostot, palkkioiden verotus jne.
– Tasapainottelu oman jutun ja kaupallisuuden välillä – omien tavotteiden asetanta ja tubettajan tulonlähteet.
– Youtube mainostajan kanavana: erilaiset mainos- ja yhteistyömuodot.

Matsku on tarkoitettu sellaisille ihmisille, joilla ei ole vielä juurikaan omaa kosketuspintaa tubettamiseen, mutta ehkä työn kautta tarvetta tutustua alustaan. Tarkastelen kanavaa niin tubettajan kuin viestintäammattilaisen ja markkinoijankin näkökulmasta. Koulutusmatsku on käytännössä 33 ppt-kalvoa + linkkejä tubettajien videoihin + yksi tekemäni viiden minuutin pituinen ohjevideo mobiililaitteella videon editoinnista. Setin läpikäyminen luennolla kestää noin kaksi tuntia. Pienellä näkökulman muutoksella matskusta voisi saada myös ”Youtube-perusteita markkinoinnin tekijöille” -setin  tai koulujen vanhempainiltoihin sopivan ”Apua, lapseni haluaa tubettaa!” -tietoiskun. Jos käytännön videoesimerkit ja editoinnin ohjevideon tiputtaa setistä pois, saa opit tiivistettyä myös noin tuntiin. Ota yhteyttä, jos haluat kuulla lisää tai tällainen setti sopisi johonkin tapahtumaasi.

Mietin paraillaan myös, kannattaisiko tästä teemasta työstää myös verkkokurssi. Saa neuvoa!