Siniseen tiiliseinään maalattu valkoinen iso nuoli, joka osoittaa suoraan vasemmalta oikealle.Yläasteella haaveilin hotellin pitäjän urasta. Opo tuohtui ja läksytti: ”Ei sun kannata ammattikouluun mennä, kun sulla on noin hyvä matikkapää. Luet ittes insinööriksi tai arkkitehdiksi. Mut eka meet lukioon!”

Lukion viimeisellä ammatinvalintatestissä sain tulokseksi ”metsänvartija”. Olin niin väsynyt keskiarvon yli ysin pingottamisesta että ajatuskin johonkin pääsykokeisiin lukemisesta tuntui mahdottomalta. Tarvitsin välivuoden ja kaksikin. Ajauduin urheiluhierojakouluun ja välitilaan, josta olis voinut keikahtaa mihin vaan suuntaan.

Näistä ajatuksista syntyi tämä pieni video. Nyt valintojen edessä seisoville haluaisin sanoa, ettei tie eteenpäin ole suora ja johdonmukainen vaan tarttumista erilaisiin mahdollisuuksiin. Ja olis pitänyt mennä kohti omia kiinnostuksenkohteita eikä uskoa opoja. Ei hätää, et ole lukinnut itseäsi, aina voi löytää ja oppia uutta.

<iframe src=”https://www.youtube.com/embed/uXAoX86Cn_8″ width=”560″ height=”315″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”></iframe>

&nbsp;