Sisältää affiliate-mainoslinkin, jotka on merkattu * merkillä. Eli jos innostut Canvasta työvälineenä yhtä paljon kuin minä (syytä olisi!) ja päädyt maksullisen version tilaajaksi, saan suosittelusta minimaalisen palkkion. Haluan korostaa, että en tee tätä postausta rahan kiilto silmissä vaan siksi, että *Canva helppottaa omaa työtäni päivittäin ja toivon, että sinäkin säästä sitä käyttämällä aikaa ja hermojasi.

Kuuntelin eilen livenä Canvan uusien ominaisuuksien lanseeraustilaisuutta ja poimin listauksen mielestäni kiinnostavimmista uusista työkaluista. Suurin osa näistä tulee kaikkien käyttäjien saataville ja osa on jo käytössä, eli kannattaa kurkata jo tänään, mitä uutta sinulle on tarjolla.

Esityksiin ja dokumentteihin uutta eloa ja helppoa muokattavuutta

Tässä listaus itseäni kiinnostavimmista uusista ominaisuuksista:

  1. Dokumentteihin (eli Wordia vastaaviin dokumentteihin) saa kätevästi aseteltua videoita ja animaatioita. Lisäksi saat tekemästäsi dokumentista embed-koodirimpsun, jonka avulla voit ladata sisällön vaikkapa verkkosivuillesi.
  2. Dokumentin muuttaminen presentaatioksi. Voit muuttaa kokoamasi teksti- ja kuvatiedoston napinpainalluksessa presentaatioksi, jolloin Canva asettelee dokumentin sisällön esityspohjiin. Pitää ehdottomasti testata, miten hyvin tämä toimii ja paljonko jää käsin muokattavaksi. Lisäksi kiinnostaa, onko mahdollisuus linkittää sisällöt niin, että jos tekstidokumenttia päivittää, myös presentaatio päivittyy.
  3. Esityksiin (siis vastaaviin kuin Power Pointit / Keynote) helposti saatavilla animoidut graafit, videoupotukset ja ääniraidat. Lähdemateriaalina voi käyttää myös Photoshopista tai Power Pointista tuotua sisältöä.
  4. Kännykkä toimii kaukosäätimenäsi esityksiäsi pitäessä. Siihen saa esille helpot käyttöpainikkeet.
  5. Taustanpoistomahdollisuus videoeditointiin. En ole vielä testannut, miten hyvin oikeasti toimii, mutta kiinnostaa ehdottomasti!
  6. Canva websites, eli voit helposti suunnitella sivustojen ulkoasuja ja valmiit pohjat huomioivat esimerkiksi skaalauksen eri ruutukokoihin.
  7. Yhteiskäyttöiset digitaaliset seinätaulut (whiteboard).
  8. Canva Creators, eli paikka missä voi myydä omia Canva-templateja ja muita sisältöjen tekemisessä tarvittavia materiaaleja (kuvat, videot, äänet jne.)

Kaikki perustoiminnot ovat käytettävissä Canvan maksuttomalla versiolla, joten suosittelen testaamaan! Somemateriaalien ja esitysten teko ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Testaa *Canvaa ilmaiseksi!

 

PS. Julkaisin aikaisemmin ohjevideon siitä, miten tehdä helposti lyriikkavideo Canvalla. Tässä jutussa listataan myös keskeisimmät erot ilmaisen ja maksullisen palvelun välillä.

Miten tehdä yksinkertainen musiikkivideo helposti ja ilmaiseksi?