Minulla on tapana tehdä matkasuunnitelma ennen reisuun lähtöä. Ei mikään minuuttiaikataulu, mutta kuitenkin suunnitelma sillä tasolla, että tiedän ehtiväni pääkohteissa vierailemaan. Kerron tässä postauksessa, miten pääset alkuun oman matkakartan teossa.

Google Mapsin avulla voit merkata kartalle kaikki ne lokaatiot, joissa haluat matkallasi käydä: nähtävyydet, majoituskohteet, ravintolat, ostospaikat, bussi- ja juna-asemat jne. Kartan avulla voit kätevästi hahmottaa, mitkä kohteista ovat samalla suunnalla ja helposti saman päivän aikana vierailtavissa. Näin vältyt turhalta edestakaisin säntäilyltä.

Tämä video auttaa sinua alkuun oman kartan tekemisessä:

Käytän Google Maps työkalua myös näihin:

  • Menen vertailemaan eri majoituskohteita ”Streetview”-näkymään. Eli ”kävelen kaduilla” ja katselen ympäristöä. Löytyykö lähistöltä kauppaa, onko metro tosiaan nurkan takana.
  • Haen Tripadvisorista hyviä arvosteluita saaneitta kahviloita ja ravintoloita ja merkkaan eri värikoodein potentiaalit lounas- ja päivällisravintolat. Näin pääsen kätevästi katsomaan, sattuuko jokin suositelluista paikoista olemaan aivan matkamme varrella.
  • Lasken etäisyyksiä eri kohteiden välillä.
  • Pyydän karttaa näyttämään julkisen liikenteen linjakartat ja suunnittelen niiden avulla kulkuni paikkojen välillä
  • Kun en enää vuoden päästä muistakaan, mikä oli sen viihtyisän hotellin tai upean ravintolan nimi, palaan kartalleni ja siellä tuo tieto on tallella.

Löytyykö muita tämän työkalun käyttäjiä ja mitä käteviä käyttötapoja olet löytänyt?