Silloin tällöin löydän itseni pianon ja Garage Bandin äärestä soittamasta jotain uutta melodiaa, joka virtaa kuin itsestään ulos. Inspiraationa voi toimia vaikkapa luonto, jokin mielessä pyörivä ajatus tai katseen pysäyttävä kuva.

Aihioita on koneella tallessa monenmoisia ja välillä jotain karkaa tubekanavalleni julkaisuunkin. Tubekanavan musajutut saavatkin olla osin keskeneräisiä. Instrumentaalibiisien kohdalla tämä tarkoittaa usein, että ulos menee jokin yhden illan aikana kyhätty versio, jossa temmon mukaan soittaminen on unohtunut, kun soittaja on päätynyt fiilistelemään. Instrumentaalivalinnat ovat sinne päin ja tärkeintä on vain antaa musiikin virrata. Ajatuksena, että ehkä siihen joskus sitten palataan ja eteenpäin työstetään.

Nyt kun moni hakee soittolistoiltakin työkaluja mielen rentouttamiseen, mietin aina silloin tällöin, pitäisikö näihin kenties tarttua ihan oikeasti ja työstää julkaisukuntoon. Tässä malliksi kolme pientä aihiota. Jos herää ideoita siitä, mitä näistä voisi tulla, saa olla yhteydessä.