Laitanpa jakoon yhdessä tekemisen vinkkejä niille joilla ei ole bändiä tai muuta vastaavaa musaporukkaa ympärillä. Itse kun ainakin välillä unohdan, että asioita voisi tehdä yhdessäkin. Jos joku vinkeistä tuntuu kokeilun arvoiselta, pistähän testiin.

1. Tarvitko promokuvia tai kuvia somepostauksiin? Järkkää parin tyypin kanssa yhteinen kuvauspäivä, jolloin autatte toinen toisianne kuvien ottamisessa. Tai palkatkaa kimpassa ammattilainen auttamaan kuvien ottamisessa!

2. Hae biisinkirjoitus- tai soittokavereita FB-ryhmistä, musatyyppien Discord-servereiltä ja esim. Vampr-sovelluksesta.

3. Mene mukaan pienten kulttuuritapahtumien järjestelyporukoihin tai musayhteisöihin ja tutustu sitä kautta luoviin tyyppeihin. Myös musantekokurssit ovat oivat paikka verkostoitua!

4. Järjestä muutamalle musatyypille vaikkapa omakustanteinen lounastapaaminen, jossa voitte kysellä ja sparrailla toisianne.

5. Tarjoudu auttamaan musakaveria ihan vaan auttamisen ilosta. Esimerkiksi omien esittelytekstien, biojen ja pr-materiaalin kirjoittaminen on tosi hankalaa, joten ulkopuolinen näkökulma on tervetullut apu.

6. Sovi toisen musatyypin kanssa yhteinen kontaktointipäivä. Tuolloin joko samassa tilassa toimien tai verkon välityksellä yhteyttä pitäen kannustatte toinen toisianne vaikkapa keikkapaikkojen, median tai mahdollisten uusien yhteistyötahojen kontaktoinnissa. Tai voisiko olla ideaa kontaktoida porukkana yksittäisen tekijän sijasta?

7. Sisällöntuotantopaja! Talkoot, joissa ideoit ja tuotat tulevia PR- ja markkinointimateriaalejasi ja pääset samalla seuraaman, kun muutkin tekevät niitä. Ja hei, toinen toistenne sometileillä vierailut ja näin ristiinmarkkinointi ei ole pöllömpi idea sekään.

Onko kokemusta näistä tai jostain muista yhdessä tekemisen muodoista?