Teksti sisältää affiliate-mainoslinkin, joka on merkattu * symbolilla.

Minulla on laatikossa tallessa lasten tekemiä piirroksia. Mielessäni on ollut niistä kehystää iloa tuova näyttely tai koostaa värikkäitä printtejä vaikkapa muistikirjan kansikuvaksi tai kankaaksi. Nyt löysin kuitenkin yhden hauskan ja ilmaisen tavan hyödyntää piirroksia. Kahta ilmaista verkkosivustoa käyttämällä piirroshahmon saa muutettua liikkuvaksi animaatioksi ja tätä animaatiota voi käyttää vaikkapa osana sähköistä tervehdystä tai uniikkina somepostauksen materiaalina. Vai eikö tuntuisikin kivalta vastaanottaa tervehdys vuosien takaa, kun lapsena piirtämäsi piirrohahmo kirmaisi iloisena animaatiossa?

Näin saat helposti tehtyä pikku animaation

  1. Valitse piirustus, jossa hahmo näkyy kokonaisena . Ei siis pelkkä kasvokuva vaan raajat näkyvät myös. Piirroksen tulee väreiltään erottua hyvin taustastaan. Tässä esimerkki kuvasta, jonka pohjalta itse loin animaation.
  2. Ota piirustuksesta valokuva. Rajaa kuva tiukasti hahmon laitojen mukaan, eli pyri jättämään ulkopuolelle kaikki turha tausta mitä vain voit.
  3. Luo itsellesi maksuton *Canva-tili ja lataa kuva palveluun
  4. Luo kuva, jossa on valkeaa taustaa vasten aseteltuna piirroshahmosi. Valitse Canvan “Edit photo” -valikosta “BG Remover” -työkalu, joka poistaa kuvasta taustan. Jos työkalu ei täysin oikein osaa hahmottaa piirroshahmon rajoja, voit + ja – työkaluilla poistaa ja palauttaa osioita hahmoosi.
  5. Tallenna valmis rajattu piirroshahmo png. muodossa ja läpinäkyvällä taustalla.
  6. Mene osoitteeseen https://sketch.metademolab.com/canvas ja lataa Canvassa luomasi hahmokuva palveluun. Määrittele ohjeiden mukaisesti hahmon raajojen nivelkohdat ja muut tärkeät pisteet.

Nauti työn tuloksista!

Aivan tämän videon alussa voit nähdä millaisen animaation piirroksesta loin. Videosta löytyvät myös tarkemmat vaihe vaiheelta etenevät ohjeet oman animaatiosi tekemiseen: