Vastaus sisältää mainoslinkin käyttämääni musiikinjakelijapalveluun. Mainoslinkki on merkattu * symbolilla. Tässä kiteytettynä ohjeet siihen, mitä palveluita tarvitset ja millaisin askelin kannattaa edetä musiikkia striimausalustoille julkaistessa.

Näin pitchaus käytännössä etenee:

1. Sinulla pitää olla levy-yhtiö tai jakelija biisillesi. Itselläni käytössä on jakelijana *Distrokid  mutta kannattaa toki vertailla palveluiden hintoja. Osa on maksuttomia biisin latausvaiheessa, mutta perii osansa mahdollisista striimituloista ja osa taas perii vuosimaksua, mutta välittää sitten kaikki tulot biisin tekijöille. Kannattaa kuitenkin valita palvelu, jossa voit itse määritellä kappaaleellesi julkaisupäivän, sillä ilman tuota ominaisuutta pitchaaminen ei ole mahdollista.

2. Kun lataat ensimmäistä kertaa kappaletta jakelijan palveluun, sinun pitää asettaa sille julkaisupäivä tulevaisuuteen. Ensimmäistä julkaisuasi tehdessä varaa aikaa mielellään kahden kuukauden verran lataushetkestä. Jakelija luo tuona aikana sinulle Spotify for Artists -tilin samalla kun siirtää kappaleesi Spotifyn palveluun. Pyydä jakelijalta Spotify for Artists tilisi URI ja sen avulla pääset täältä muokkaamaan artistitiliäsi: https://artists.spotify.com/claim

Jos olet jo julkaissut aiemmin Spotifyyn kappaleita, riittää noin kuukauden varoaika jakelijalle laiton ja julkaisupäivän välille, sillä tällöin sinulla on jo ennastaan Spotify for Artists-tili luotuna.

3. Kun kappale on siirtynyt jakelijalta Spotifylle (tämä vie yleensä muutamasta päivästä viikkoon), ilmestyy Spotify for Artists -tilillesi valikkokohtaan Musiikki | Tulevaa -välilehdelle tulevan julkaisusi tiedot. Sen yhteydessä on painike pitchauslomakkeelle. Tämä lomake olisi hyvä lähettää vähintään viikko ennen julkaisupäivää, mutta mielummin aikaisemmin jo. Kuulema liian aikaisin ei vahingossa voi pitchata. Kappaleen voi pitchata vain ennen julkaisupäivää, eli pitchauslomake katoaa kappaleen julkaisuhetkellä.