Esiintymislavalla tyhjä penkki, rummut, mikrofoni ja seinälle heijastettuna teksti "Mortified Finland".Tässä minä istun ystäväni kanssa eturivissä Mortified Finland esityksessä. Naama valkoisena ja vatsa kipeänä jännityksestä. Mietin, miten kauheaa olisi kiivetä tuonne lavalle, häikäistyä lampuista ja nolata itsensä.

Mortified Finland esitysten ideana on, se, että ihan me tavalliset aikuiset avaamme yhdeksi illaksi teinipäiväkirjamme. Luemme yleisön edessä ääneen ne kohdat, joissa tunteet ovat olleet äärimmillään, ajatuksemme mustavalkoisimmillaan.

Lähtöasetelma luo jännitystä katsojaankin: joudunkohan jännittämään esiintyjän puolesta, entä jos tämä on kiusallista meille kaikille? Yhtäkkiä kuitenkin löydän itseni nauramasta vedet silmissä – en rehellisesti sanoen ole nauranut niin paljon aikoihin. Vapautunut kutkuttava tunne, kun huomaamme, että olemme kaikki olleet ihan yhtä ihanan tosissaan ja samaistumme jokaisen kertojan tarinaan.

Sisällöntuotannosta esityksissä vastaava trio Kiti KokkonenAnnika Grahn ja Tommi Kotkamaa on tehnyt huipputyötä. Tähän settiin ei voi kaikessa vilpittömyydessään kuin rakastua.

Lokakuussa kaverini Facebook-postauksessa luki: “Hullun rohkeaa jengiä! Lukea nyt ääneen teinipäiväkirjojaan yleisön edessä! Pystyisits sä?” Päätin pystyä.

Tässä ”My Day” -videoni yhdestä esityspäivistä.