Musiikkivimpaimia pöydälläTässä kaksi lauluntekoklubilla syntynyttä lauluaihiotani. Nämä ovat siis vasta ideoita, eivät vielä valmiita lauluja. Oikean esittäjän käsissä niistä voi tulla vaikka mitä. Jos biisit kiinnostavat sinua esittäjänä tai olet kiinnostunut yhdessä kirjoittamisesta, ole yhteydessä!

Olen reilun puolen vuoden ajan saanut olla mukana lauluntekoklubissa, jota vetää ihana Heli Kajo. Klubissa olemme testanneet erilaisia metodeja ja filosofioita, joiden tarkoitus on helpottaa biisin syntymistä. Perusfilosofia kohtaamisissamme on ollut se, että on parempi synnyttää edes jotain kuin jumittua. Yleensä toivottomaltakin tuntuvasta jutusta voi lopulta löytyä jokin esittämiskelpoinen osa eteenpäin viilattavaksi.

Ohi ajaa

Arvo kolme sanaa. Avaa vaikka aikakausilehti summamutikassa ja poimi sieltä eka sana, johon silmäsi osuu. Sitten ala ideoimaan laulua, joissa nämä kolme sanaa esiintyvät. Saatat päätyä yllättäviin teemoihin. Tässä oma raakademoni sanoista ”myötähäpeä”, ”sädekehä”ja ”aamu”. Sanat olisivat helposti ohjanneet tekemään biisiä juhlitun illan jälkeisestä aamun myötähäpeästä, mutta halusin olla menemättä helpoimman kautta. Tämä on olohuoneessamme äänitetty raakademo biisi-ideasta:

Oon irti jo

Tämän kappaleen kohdalla ajattelin kirjoittavani tarinan nuoren ihmisen itsenäistymisestä. Mutta koska tällä demolla itse laulan biisin, niin ei kuulija tietenkään hoksaa, että kertoisi nuoresta ihmisestä tämä tarina. Monet kuulijat ovatkin tulkinneet sanat kertomukseksi parisuhteesta irtoamisesta. Kumman tarinan sinä kuulet? Vai jonkun ihan muun.

Puoleksi laulettu laulu

Lauluntekoklubin päätöskonserttiin valmiimmaksi saatiin kappale joka kertoo siitä, miten optimisesti hukassa olessakin voi välillä itseään toisiin vertailla. Ja siitä, miten aina tuntuu, että jotain puuttuu kuitenkin. Oli muuten eka kerta kun aikuisena esitän julkisessa tilassa itse tekemäni laulun. Huh! Mutta olipa mahtavaa saada Algol House Band mukaan keikalle!

PS. Saattaa olla, että kirjoitin myös ankean joulupuheen ja päädyin klubikaverin kanssa ideoimaan ehdokkaan euroviisuihin. Ei se ota jos ei annakaan…

Lue täältä lisää musiikkijuttuja! Kysy lisää musanteosta tai ehdota yhteistyötä!